Ajankohtaista

Mustien Veljien koronaohjeet / päivitys 1.3.2021

Koronavirustilanne on jälleen huonontunut Suomessa. Noudatamme partiotoiminnassa valtioneuvoston 25.2.2021 julkaisemia uusia linjauksia.  

Mustissa Veljissä siirrytään etäpartioon. Poikkeuksena ovat alle 12-vuotiaiden sudenpentu- ja seikkailijaryhmien ulkokokoukset, joista ryhmänjohtaja on toisin ilmoittanut.

Kaikki ryhmänjohtajat tiedottavat ryhmäläisiään etäkokouksista ja lähettävät linkit kokouksiin.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten (PäPa) 25.2. antaman ohjeistuksen mukaan alle 12-vuotiaiden (eli sudenpentujen ja seikkailijoiden) oman ryhmän viikkotoimintaa voi jatkaa halutessaan etätoiminnan sijaan myös ulkokokouksina, kunhan hygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan.

Linjaukset ovat voimassa näillä näkymin ainakin 28.3.2021 saakka. Linjaus astuu voimaan välittömästi.

Lue lisää: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/ajankohtaiset/ohjeistus-paakaupunkiseudun-partiotoimintaan-seuraaviksi-viikoiksi

Kesäleiri Nimbus 2021

Länsi-Helsingin partiolippukuntien yhteinen kesäleiri Nimbus 2021 pidetään 15.–22.6.2021.

Leirille voi ilmoittautua huoletta, sillä mikäli leiriä ei voida järjestää turvallisesti, se perutaan, jolloin leirimaksua ei tarvitse maksaa.
Jos niin kävisi, Mustat Veljet järjestää jäsenilleen korvaavaa toimintaa, tosin sen kesto ja ajankohta saattaa olla vähän toinen kuin suunnitellun Nimbus-leirin.

Koronavirusepidemian vaikutuksia

(päivitetty 18.10.2020)

Koronaviruksen aiheuttama epidemia kiihtyy pääkaupunkiseudulla uhkaavasti, minkä vuoksi olemme lippukuntiemme hallituksen kesken sopineet seuraavista linjauksista asian tiimoilta:

Ulkoileminen on aina iso osa partiota, tänä syksynä kuitenkin vielä normaaliakin enemmän. Kaikki kokoukset pidetään ulkona, ellei toisin mainita. Pidättehän siis huolen, että lapsenne lähtevät kokoukseen kunnon ulkovaatteissa kohtaamaan syksyn koleat ja joskus myös sateiset illat.

Lisäksi seuraamme HUS:in antamaa maskisuositusta, eli kaikki yli 13-vuotiaat pitävät maskeja sisätiloissa, mikäli niihin mennään, ja tarvittaessa myös ulkona. Maskeja ja käsidesiä löytyy kololta, mutta toki omia maskeja saa käyttää.

Kokouksiin edelleen vain täysin terveenä! Pidetäänhän huolta itsestämme ja toisistamme.

* * *

Vartiot ja laumat kokoontuvat lukukausien aikana viikoittain omien johtajiensa johdolla ja tekevät retkiä metsään ja kämpällemme Ojakkalaan. 

Lippukunnan vuosittain toistuvia tapahtumia ovat muun muassa ilmoittautumistilaisuus elokuussa, myyjäiset marraskuussa, itsenäisyyspäivän lupauksenanto ja kesäleiri (yleensä heinä- ja elokuun vaihteessa). 
Lisäksi järjestämme muun muassa talvileirejä, ikäkausi- ja lippukuntaretkiä, ryhmänohjaaja- eli ROK-kurssin samoajaikäisille, ensiapukoulutusta johtajille ja partiotaitokilpailu Päärynärockia. 
Mustilla Veljillä on myös suunnistustoimintaa ja olemme osallistuneet Jukolan Viestiin viimeisenä kolmena vuonna.

Myös Pääkaupunkiseudun Partiolaisten tapahtumasivulta löytyy runsaasti hyvää, hauskaa ja hyödyllistä ohjelmaa kiinnostuneille.