KÄMPPÄ

Kirilä, Mustien Veljien ja Kirisiskojen kämppä

Yleistä ja historiaa

Mustien Veljien ja Kirisiskojen yhteinen ylpeys ja tukikohta Vihdissä Ojakkalan kyljessä on joskus Kiriläksi ja ammoin Impivaaraksikin kutsuttu kämppä. Sitä vuokrataan mielellään myös muiden käyttöön. Vuonna 1962 valmistunut kämppä on vuonna 2002 perusteellisesti remontoitu ja varustettu kahdella lisäsiivellä johtajien ja vanhempainneuvoston massiivisella talkoopanostuksella. Puolentoista hehtaarin tontilla on myös ulkorakennus/puuliiteri, uutuuttaan säteilevä huussirakennus ja vuonna 1982 valmistunut hirsirakenteinen saunakämppä sekä porakaivo.

Tilat ja kapasiteetti

Rakennukset: Kämppä, saunakämppä, ulkorakennus jossa liiteri, työkaluvaja ja huussit.

Noin 150 neliön kämppä tarjoaa mukavat tilat 60–70 nukkujalle. Isolla kämpällä on kaksi isoa tupaa seinänmittaisin kaksikerroksisin laverein, kumpikin noin 25:lle ja yksi pieni huone 7 hlö:lle, keittiö sekä tilava kuivaushuone-eteinen. Saunalle mahtuu 8–10 hlö lisää. Nämä siis patjoin varustetuille lavereille, lattiatilaa hyödyntämällä saadaan tarvittaessa suurempikin porukka majoitetuksi.

Lämmitys

Ison kämpän toinen puoli lämpiää kamiinan ja toinen uudenkarhean lasiluukuilla varustetun takan voimalla. Lisäksi on ruhtinaallisen kokoinen kuivaushuone-eteinen, jossa kamiina, sekä johtajien "pikkuhuone", jota lämmitetään sähköllä. Pienen porukan ei tarvitse lämmittää kaikkia tiloja.

Keittiö

Kämpän keittiössä on sähköhella ja uuni, jääkaappi ja pakastinlokero (jenkkikaappi) ja astioita sekä aseet ainakin 50 hlölle. Kaikki normaalit ruoanlaittovälineet (kattilat, kauhat, vispilät ym) löytyy. (Saunalla lisäksi keittolevyt). Vesi kannetaan sisään itse porakaivosta ja lämmitetään hellalla, kamiinan päällä tai vedenkeittimellä mutta poistuu viemärin kautta.

Saunakämppä ja sauna

Vuonna 1982 valmistuneella saunakämpälläkään ei kylmä pääse yllättämään. Jatkuvalämmitteiseen saunaan mahtuu riittävästi (10 hlö, lapsia enemmänkin) kylpijöitä kerralla. Pesuvesi lämmitetään vesipadassa. Kammarin puolella voi istuskella avotakan ääressä vaikka makkaraa paistaen. Lisäksi on vielä termostaattisäätöinen sähkölämmitys ja kamiina. Saunakämpässä mahtuu yöpymään noin 8 henkilöä.

Maasto

Sinänsä viihtyisistä sisätiloista on kuitenkin mukavaa siirtyä ulkoilmaan. 1,5 hehtaarin metsäisellä tontilla on tunnelmallinen nuotiopaikkakin. Kämppämme sijaitsee aivan Nuuksion järviylängön laidalla, ja voi toimia vaikka metsäretken päätepisteenä. Noin puolen kilometrin päässä on uimaranta.

Pähkinänkuoressa

Kämpän nimi: Kirilä / Impivaara

Omistaja: Mustat Veljet ja Kirisiskot

Paikkakunta: Vihdin Tervalampi (Ojakkala)

Osoite: Pekkasenkuja 1, 03220 Tervalampi

Rakennettu: 1962, remontoitu 2002

Kapasiteetti: 6070 hlö (+8 saunalle), tarvittaessa jopa 100 henkilöä

Vuokrataan: liisa.uotila@helsinki.fi tai 050 3570407, hinta 250 €/viikonloppu

Ajantasainen varaustilanne löytyy Kirisiskojen www-sivulta.

Kuinka sinne pääsee?

Kirilään pääsee Helsingistä myös bussilla Munkkiniemen kautta Turun moottoritietä tai vanhaa Turuntietä Pitäjänmäen kautta. Aikataulut: www.pohjolanliikenne.fi tai www.matkahuolto.fi (pysäkin nimi Sahapelto, Vihti). Bussiyhteydet kämpälle asti ovat valitettavasti harventuneet aika lailla viime aikoina. Busseja kulkee tiheämmin (noin tunnin välein) välillä HkiVeikkola. Autolla pääsee myös, kts. ajo-ohje. Parkkitilaa n. 6 autolle.

Ajo-ohje

Helsingistä: Ajetaan Turunväylää (vt. 1) Veikkolan liittymään asti, josta poistutaan ja jatketaan vanhaa Turuntietä (mt. 110) kohti Turkua. Pari kilometriä Veikkolan jälkeen, vanhan tien ylitettyä moottoritien, käännytään oikealle kyltin ”Ojakkala 11” kohdalla tielle 1215. Noin kuuden kilometrin päässä näkyy oikealla Tervalammen kartano. Vähän tämän jälkeen on risteys oikealle ”Järventausta” (älä käänny sinne!). Tähän loppuu tien valaistus. Seuraavan bussipysäkin (noin kilometrin päässä) kohdalta käännytään vasemmalle (oikealla olisi postilaatikkorivi), missä auto pysäköidään parkkipaikalle ja jatketaan polkua ylös kämpälle.