TOIMINTARYHMÄT

Sudenpentu-, seikkailija- ja tarpojaryhmät kokoontuvat kerran viikossa. Kokoukset pidetään maanantaisin ja tiistaisin pääsääntöisesti joko ulkona tai Munkkiniemen nuorisotalolla (Riihitie 22) ja torstaisin joko ulkona tai Leikkipuisto Munkissa (Perustie 38).

Lippukuntamme ja sisarlippukuntamme Kirisiskojen yhteinen kolo eli kokoontumistila sijaitsee Munkkiniemen kirkon kellarissa osoitteessa Tiilipolku 6, mutta lähestyvään korjaukseen liittyvistä syistä (jotka eivät tarkoita sisäilmaongelmia) emme toistaiseksi voi käyttää sitä. Etsimme parhaillamme väistötiloja, ja kaikki vinkit väistötiloiksi ovat lämpimästi tervetulleita lippukunnanjohtajalle tai hänen apulaiselleen taikka sähköpostilla osoitteeseen kissmv ät lista.partio.fi.

Kaikkiin toimintaryhmiimme mahtuu tällä hetkellä mukaan. Myös johtajaikäiset (15-vuotiaat ja sitä vanhemmat, myös partiotoiminnasta kiinnostuneet aikuiset) ovat tervetulleita mukaan toimintaan!

Ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti koulujen lukukausien aikana, eikä loma-aikoina yleensä ole kokouksia. Tarkempia tietoja saa oman ryhmän johtajalta.

Uudet jäsenet ovat tervetulleita tutustumaan toimintaamme viikkokokoukseen ja puhumaan sen yhteydessä ryhmän johtajan kanssa. Täyttäkää myös jäsenhakemuslomake!

Viikkoaikataulu

maanantai

17.30–18.30: Pörröhännät (1. lk), Pizzapöllöt (2. lk), Varikset (3.–5. lk)

tiistai

keskiviikko

torstai

17.30–18.30: Lentävät lohet (6.–7. lk)

18.30–20.00: Rotta (8.–9. lk)

Sudenpentulaumat syksy 2023–kevät 2024

Pörröhännät (1.-luokkalaiset) ma 17.30–18.30 (kokouspäivä vaihtunut)

Johtajat: Max Neuvonen, Arlo Tergujeff, Saima Sortino

Tämä on yhteinen ryhmä Kirisiskojen ensimmäisen vuoden sudenpentujen kanssa.


Pizzapöllöt (2.-luokkalaiset) ma 17.30–18.30

Johtajat: Terho Raami, Antti Ranki


Sudenpennut ovat 7–9-vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Laumaa johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, akela.

Leikit, seikkailut ja tarinat ovat sudenpentutoiminnassa tärkeitä. Viikottaisissa laumailloissaan lauma oppii juttuja, joita ei koulussa opeteta. Lisäksi sudenpennut tapaavat toisiaan retkillä ja muissa partiotapahtumissa kuten kesäleirillä ja sudenpentujen partiotaitokilpailuissa.

Mustissa Veljissä toimii keväällä 2024 kaksi sudenpentulaumaa.

Seikkailijajoukkueet syksy 2023–2024

Varikset (3.–5-luokkalaiset, ent. Ilvekset + Makaronihait)
ma 17.30–18.30

Johtajat: Kasper Malm, Olli Pesonen


Seikkailijat ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijoiden ryhmä on 10–15 hengen joukkue, joka jakaantuu kahteen tai kolmeen vartioon. Kukin seikkailija saa vuorollaan opetella johtamista eli toimia vartionjohtajana tilanteissa, joissa toimitaan pienryhmissä eli vartioissa.

Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Lisäksi seikkailijajoukkueiden ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä sekä partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija matkaa tutkimusmatkailijan lailla: retkikeittimet, ensiapu, rakentelu ja solmut tulevat seikkailijoille tutuiksi!

Mustissa Veljissä toimii keväällä 2024 yksi seikkailijajoukkue.

Tarpojavartiot syksy 2023–kevät 2024

Lentävät lohet (ent. Paremmat henkilöt™, 6.–7.-luokkalaiset) to 17.30–18.30

Johtajat: Eelis Eyraud, Alex Hihnala


Rotta (8.–9.-luokkalaiset) to 18.30–20.00

Johtajat: Eelis Eyraud, Terho Raami

Tarpojiksi kutsutaan 12–15-vuotiaita partiolaisia. Tarpojat toimivat viikoittain kokoontuvissa vartioissa, tytöt ja pojat omissaan. Vartiossa on 4–12 tarpojaa. Tarpojavartiota johtaa samoaja, jonka tukena toimii aikuinen, luotsi.

Mustissa Veljissä toimii keväällä 2024 kaksi tarpojavartiota.

Samoajaryhmät syksy 2023–kevät 2024

Samoajien vartio Pingviinit kokoontuu sopimuksen mukaan.

Johtaja: Jere Saarela


Samoajat ovat 15–17-vuotiaita partiolaisia. He jakautuvat sukupuolen mukaan 4–12 samoajan vartioihin. Vartiot kokoontuvat viikoittain. Samoajien vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vertaisjohtaja. Tehtävään koulutettu aikuinen johtaja, luotsi, suunnittelee toimintaa yhdessä vartionjohtajan kanssa, tukee vartionjohtajaa tehtävässään ja huolehtii tämän osaamisesta.

Samoajien ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu. Samoajat toimivat tarpojaikäisten vartionjohtajina.

Mustissa Veljissä toimii keväällä 2024 yksi samoajaryhmä.

Vaeltajien ryhmät syksy 2023–kevät 2024

Vaeltajien vartio RV kokoontuu sopimuksen mukaan.

Vaeltajavartion vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vaeltaja. Ikäkauden aikuinen, luotsi, ohjaa vaeltajan henkilökohtaisen kehityssuunnitelman eli vaelluskartan tekemistä ja toteutumista.

Vaeltajat, 18–22-vuotiaat, toimivat projektien mukaisissa ryhmissä tai oman tai naapurilippukunnan vaeltajien kanssa kaikki yhdessä. Vaeltajaryhmä, vartio, on yhteisryhmä, jossa on 3–5 vaeltajaa. Vaeltajat kokoontuvat kerran tai kaksi kuussa.